518-170-902 | 518-170-903 biuro@pbservice.pl

SZKOLENIA

szkolenia

 

Bazując na wieloletniej pracy z i przy maszynach do obsługi korespondencji oraz opierając się na wymaganiach Użytkowników i Klientów wprowadziliśmy w swojej ofercie nową usługę – szkolenia.
Możemy Państwu zaproponować szkolenia teoretyczne oraz praktyczne z obsługi kopertownic, adresarek, falcerek, otwieraczy kopert, frankownic, drukarek, foliarek.

W ramach takiej usługi, wykonywanej dla ułatwienia organizacji w siedzibie Klienta, oferujemy Państwu przeszkolenie teoretyczno-praktyczne oparte na pokazie użytkowania i pracy maszyny. Podczas prowadzenia szkolenia wyspecjalizowany Inżynier Serwisu jest do Państwa dyspozycji. Pokaże jak należy rozpoczynać pracę z urządzeniem, wkładać/dokładać materiał dokumenty/koperty/dokładki do odpowiednich podajników, jak obsługiwać i odczytywać manu na wyświetlaczu. Na szkoleniu dowiecie się Państwo jak należy programować tryby pracy maszyny do własnej pracy, jak korygować ustawienia maszyny w zależności od potrzeb, a także jak obsługiwać maszynę by pracy była płynniejsza, bez przestojów i eliminować ewentualne zakleszczenia/zacięcia.

Szkolenie ma na cele nie tylko zapoznać Państwa z podstawową obsługą urządzenia, ale także pokazać jak dane czynności wykonywać szybciej i sprawniej, by praca z maszynę nie była uciążliwa.

Dla Firm i Instytucji współpracujących z nami świadczymy również szkolenia techniczne. Tego typu szkolenia różnią się znacznie od powyżej opisanych, ponieważ ich głównym zamysłem jest poznanie zasady działania poszczególnych elementów urządzeń. Taka wiedza, poszerzona o informacje teoretyczne, pozwala ograniczyć koszty związane z  obsługą serwisową maszyn i eliminować praktycznie do zera czas przestoju urządzeń.

Przebieg konkretnego szkolenia uzależniony jest od typu i konfiguracji maszyn oraz ilości biorących w nim udział osób. Może trwać od kilkunastu minut nawet do kilku dni.

Pełen harmonogram szkolenia dostępny jest po przedstawieniu przez Klienta wymagań i zebraniu niezbędnych do przygotowania oferty informacji.